Zastavíme stárnutí definitivně?

/

Touha po věčně mladistvém vzhledu je stará jako lidstvo samo. Nejraději bychom vystavili stopku smrti, a protože něco takového možné není, snažíme se alespoň vzdorovat stárnutí, co to dá. Především ženy to otevřeně přiznávají a skutečně není důvod k nějakému studu. Od samého počátku dějin jim bylo dáno za úkol být tou hezčí polovinou lidského pokolení a na tom žádná emancipace nic nezměnila. Naopak, k péči o zevnějšek je ještě povzbudila. Jak to dělají? Od různých obskurních zaříkávání a bylinných extraktů, pro něž si dříve ženy v noci tajně chodily k místním kořenářkám, dnes berou útokem různé salóny krásy a specializované kliniky estetické medicíny. Berou vše, co jim můžou nabídnout.

Zastavíme stárnutí definitivně? 

Vyhlaďme si tvář

Není to koupání v krvi mladých panen, jímž proslula - a věřme, že jen díky přehánění lidových vypravěčů - uherská hraběnka Alžběta Báthoryová, přezdívaná Čachtická paní. Ale překvapivě použití tělních tekutin (pochopitelně vlastních) je také jedna z možností, která je ve hře, aby ženě pomohla cítit se mladší a krásnější. Klíčovým slovem omlazujicich procedur je lifting, konkrétně lifting obličeje, protože ten je celému okolí stále na očích.. Kořenem tohoto výrazu je lift - česky zvednout. Kůže na obličeji se při něm ale spíše povytáhne než zvedne. Při zákroku je zapotřebí chirurgického řezu a po něm zůstává jizva, byť skutečně minimální. Naštěstí je z převážné části ukryta ve vlasovém porostu hlavy; řeže se na spáncích a za ušními boltci. Klienti si po absolvování takového liftingu sice nepřipadají přímo jako Fantomas uhlazující si právě nasazenou novou masku, ale jistá paralela by tu byla. Člověk rázem vypadá jako někdo jiný, protože zmizí vrásky a další hlodání zubu času, které se na obličeji neuvěřitelně podepisují.

Méně může být více aneb jak kdo chce

Připadá vám natahování pokožky příliš razantní a naturalistické? S tím se počítá a proto je hitem dnešní doby omlazení v podobě tzv. neinvazivního liftingu. Do něj se dá zahrnout celá řada různorodých procedur, které mají společný cíl: zničit vrásky. Na tomto poli se dosahuje tak velkých pokroků, že to, co bylo včera novinkou, jako například botox nebo aplikace kyseliny hyaluronové, je dnes sice oblíbená, ale samozřejmá a obehraná písnička. Dnes jsou v nabídce špičkové přístroje využívané při aplikaci již zmíněných tradičních výplní nebo využívající laserové paprsky, aplikace kmenových buněk nebo vlastní plazmu. Nespornou výhodou všech neinvazivních metod je skutečnost, že jde o ambulantní procedury, v principu srovnatelné s návštěvou kosmetického salonu. Výsledek se dostavuje okamžitě a při včasném podstoupení je stejně výrazný jako poctivý, silou provedený chirurgický zákrok. Navíc neinvazivní je synonymem pro bezbolestný, takže útlocitnější jedinci toužící po omlazení si z fyzického utrpení vrásky dělat nemusí. A dlouho se jim žádné nové neudělají, protože nové metody omlazení jsou cíleně zaměřeny na maximální trvanlivost.

Najít svůj elixír

Moderní člověk snad už nevěří v zázračné lektvary, které vrátí čas jako mávnutím kouzelného proutku a pokud možno navždy. Nestane se snadno obětí nějakého šarlatánství. Je potomkem generací převratných objevů ve vědě a technice a věří v jakýsi mírný, ale neustálý pokrok v mezích přírodního zákona. Pravidla matky přírody jsou nezměnitelná a správná, věčně opravdu žít nebudeme. Ale znalost jejích zákonitostí nám umožňuje neúprosný diktát stárnutí trochu zpomalit a za tohle malé vítězství je dnešní člověk rozumný a vědecký ochoten si připlatit. Vzhled současných babiček je důkazem, že dělá dobře.

V kterém věku podle vás začne žena toužit po omlazení vzhledu? Napadne ji to dřív než jejího partnera? Potřebují omlazující procedury také muži?

 

 

 

Zdroj foto: Swissesthetic.cz

 

Autor: redakce
Další články ze sekce KRÁSA a ZDRAVÍ
Datum: 23.11.2021

 
 

WOMENHOUSE.cz
Portál výhradně jen pro ženy…

CINEMAHOUSE.cz
Portál o filmových novinkách.

CELEBRITYHOUSE.cz
Dění z českého showbyznysu...

MENHOUSE.cz
Portál pro muže...

GOLFMAGAZINE.cz
Web plný golfu..

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech

BOOKHOUSE.cz
Portál nejen o knihách a časopisech

KIDSHOUSE.cz
Portál pro děti a jejich rodiče...

HOMEMAGAZINE.cz
Vše pro dům, byt a zahradu…

BeachSwan.com
Exkluzivní plážové outfity...

NejlepsiKavarny.cz
Zkoušíme za vás nejlepší kavárny nejen v Praze…

zpět Úvod / rubriky / KRÁSA a ZDRAVÍ / Zastavíme stárnutí definitivně?

Aktuální číslo:
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech

Kalendář akcí

Dnes je 3. května 2024, svátek má Alexej.

Nejbližší akce:

>>> další akce

MENHOUSE.cz
Portál pro muže...

INSPIROVANIKRASOU.cz
modeling-stylový portál

LUXUSNIPLAZE.cz
Nejkrásnější pláže a destinace.

LUXURYHOUSE.cz
Svět luxusu, módy a doplňků...

CARSHOUSE.cz
Vše o autech... A nejen o nich.

BeachSwan.com
Exkluzivní plážové outfity...

GASTROHOUSE.cz
Portál o moderní gastronomii...

CLASSIC BARBERSHOP
Nechte se unést kvalitní péčí o vaše vousy a vlasy.

CINEMAHOUSE.cz
Portál o filmových novinkách.

CELEBRITYHOUSE.cz
Dění z českého showbyznysu...

GOLFMAGAZINE.cz
Web plný golfu...

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech

BOOKHOUSE.CZ
Portál nejen o knihách a časopisech

KIDSHOUSE.CZ
Portál pro děti a jejich rodiče...

WOMENHOUSE.CZ
Portál výhradně jen pro ženy…

nice girl

Partneři projektu: