Čo potrebujem na cestu do Spojených štátov: Cestovné požiadavky do Spojených štátov

04 sep 14:29

Chcete v blízkej budúcnosti vycestovať do Spojených štátov, ale neviete, aké podmienky musíte splniť? Existuje oprávnený dôvod položiť si otázku: „Čo potrebujem na let do Spojených štátov?“

Ak chcete efektívne vycestovať do Spojených štátov, musíte najprv pochopiť, aké dokumenty musíte získať a aké ďalšie podmienky musíte splniť!

Preto sa musíte uistiť, že rozumiete prvkom, ktoré vás ovplyvňujú pri ceste do Spojených štátov, a v tomto príspevku vám poskytneme odpoveď na to, aké požiadavky musíte splniť, aby ste mohli efektívne navštíviť Spojené štáty na účely podnikania, cestovania alebo tranzitu.

CESTUJETE DO SPOJENÝCH ŠTÁTOV?


Máte cestovné povolenie ESTA VISA v USA? Ak máte žiadosť ESTA, skontrolujte, či je stále platná!

Môžem navštíviť Spojené štáty?

Od nástupu novej vlády do Bieleho domu je veľmi dôležité overiť si, či máte povolenie cestovať do Spojených štátov. Takzvaný „zákaz cestovania“ sa týka rôznych krajín a pred podaním žiadosti o vízum alebo povolenie ESTA sa musíte uistiť, že vaša domovská krajina nie je zahrnutá do cestovných obmedzení USA.

Ak nie ste občanom niektorého zo štátov, na ktoré sa vzťahuje zákaz cestovania do USA, môžete vstúpiť na územie Spojených štátov za účelom podnikania, cestovania alebo tranzitu, ak spĺňate určité podmienky.

Ak chcete úspešne vycestovať do Spojených štátov, musíte najprv požiadať o vízum alebo povolenie ESTA.

Toto je bezpochyby najdôležitejšia otázka, ktorú musíte vyriešiť pred cestou do Spojených štátov.

Čo potrebujem na cestu do USA?

Prvou a najdôležitejšou potrebou príchodu do Spojených štátov je žiadosť o vízum alebo ESTA.

Jedným z najpopulárnejších otázok, ktoré dostávame od turistov, je: „Potrebujem vízum na dovolenku v Spojených štátoch?“ O

Áno, vízum nie je jediný dokument, ktorý možno budete potrebovať na vstup do Spojených štátov. A to všetko sa scvrkáva na to, ktorý národ nazývate domovom. Existujú dve formy autorizácie, ktoré môžete získať pri príchode do Spojených štátov na podnikanie, cestovanie alebo tranzit na obdobie až 90 dní.

Vyžaduje sa buď ESTA alebo vízum. Predtým, ako sa ponoríme do špecifík jedného z nich, je dôležité si uvedomiť, že ESTA nie je to isté ako vízum. Ak napríklad hľadáte turistické vízové požiadavky do USA, existuje veľká možnosť, že namiesto toho budete musieť požiadať o ESTA.

Preto je veľmi dôležité pochopiť rozdiel medzi týmito dvoma formami žiadostí o legálne cestovanie do Spojených štátov.

ESTA vám umožňuje cestovať do Spojených štátov.

Ľudia, ktorí prichádzajú do Spojených štátov a sú štátnymi príslušníkmi jedného z krajín VWP , nepotrebujú víza na návštevu krajiny na účely podnikania, cestovania alebo tranzitu, ak ich pobyt nepresiahne 90 dní. Namiesto toho musia získať povolenie ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Nezabudnite, že povolenie ESTA môže byť vydané len osobám, ktoré sú štátnymi príslušníkmi jednej z krajín programu bezvízového styku, ktorými v súčasnosti sú:

Andorra; Austrália; Rakúsko; Belgicko; Brunej; Čile; Česká republika; Dánsko; Estónsko; Fínsko; Francúzsko; Nemecko; Grécko; Maďarsko; Island; Írsko; Taliansko; Japonsko; Kórejská republika; Lotyšsko; Lichtenštajnsko; Litva; Luxembursko; Malta; Monako; Holandsko; Nový Zéland; Nórsko; Portugalsko; San Maríno; Singapur; Slovensko; Slovinsko; Španielsko; Švédsko; Švajčiarsko; Taiwan**; Spojené kráľovstvo*

Toto povolenie uľahčuje návštevníkom z týchto krajín vstup do Spojených štátov na obdobie maximálne 90 dní.

Na získanie povolenia ESTA stačí vyplniť online formulár, ktorý je následne udelený alebo zamietnutý v závislosti od rôznych premenných. Po prijatí povolenia ESTA platí dva roky alebo do skončenia platnosti vášho pasu. Počas tohto obdobia môžete neobmedzene cestovať do Spojených štátov, ale len na obdobie maximálne 90 dní.

Kvôli obmedzeniam vypršania platnosti ESTA musíte pred príchodom do Spojených štátov skontrolovať svoj stav ESTA , aj keď vám bolo udelené povolenie.

CESTUJETE DO SPOJENÝCH ŠTÁTOV?


Máte cestovné povolenie ESTA VISA v USA? Ak máte žiadosť ESTA, skontrolujte, či je stále platná!

Na cestu do Spojených štátov je potrebné vízum

Ak nie ste občanom žiadnej z krajín programu bezvízového styku, musíte splniť všetky požiadavky na udelenie obchodného, tranzitného alebo turistického víza do Spojených štátov.

To poskytuje priamu odpoveď tým z vás, ktorí sa pýtali : „Potrebujem víza na dovolenku v Spojených štátoch?“ a súvisiace otázky. Je tiež dôležité poznamenať, že ESTA sa na vás nevzťahuje, ak nie ste občanom jednej z krajín programu bezvízového styku. Bez ohľadu na dôvod cesty alebo dĺžku pobytu budete potrebovať vízum.

Nižšie sú uvedené základné kritériá žiadosti o vízum do USA na turistické, obchodné a tranzitné účely:

  • Originál a vzor listu o vymenovaní na pohovor.
  • Potvrdenie o zaplatení poplatku za kartu Visa.
  • Aktuálny pas, ako aj všetky predchádzajúce pasy.
  • Potvrdzovacia stránka s čiarovým kódom CEAC predloženého formulára DS-160.
  • Fotografia.

V niektorých prípadoch sa môže vyžadovať, aby ste pred udelením víza do Spojených štátov prešli ďalšou kontrolou.

To všetko dokazuje, aká užitočná je žiadosť ESTA a ako z nej môžete profitovať. Ak nemáte nárok na povolenie ESTA, budete musieť absolvovať postup žiadosti o vízum.

Čo ešte potrebujete a na čo by ste nemali zabudnúť?

Po udelení povolenia na cestu do Spojených štátov musíte mať na pamäti, že existujú ďalšie okolnosti, ktoré môžu ovplyvniť vašu cestu.

Jedným z najdôležitejších aspektov je cestovné poistenie, ktoré sa vzťahuje na všetko, čo súvisí s cestovaním. Dôrazne vám odporúčame, aby ste si pred cestou do Spojených štátov získali cestovné poistenie .

Okrem toho, aj keď vám bolo udelené vízum alebo povolenie ESTA, musíte mať pri sebe počas cesty vždy príslušné doklady, napríklad cestovný pas alebo iný doklad totožnosti. Ak cestujete za konkrétnym účelom, odporúčame vám, aby ste mali všetky povolenia a licencie schválené a pripravené na kontrolu.

A samozrejme, po absolvovaní všetkých zákonných požiadaviek na cestovanie do Spojených štátov by ste nemali zabúdať na jednoduché prvky cestovania. Spíšte si zoznam všetkého, čo potrebujete so sebou, a zbaľte sa rozumne, aby ste mohli bez problémov prejsť bezpečnostnými kontrolami.

Nezabudnite si priniesť veci, ktoré potrebujete, preto si ich naplánujte vopred bez ohľadu na účel vašej návštevy. To vám uľahčí prácu a bez obáv vám nič neunikne.

Nie je pochýb o tom, že príchod do Spojených štátov si vyžaduje vážne plánovanie, a to z dobrého dôvodu: aby vaša dovolenka bola čo najlepšia! Na to slúžia víza a povolenia ESTA, pričom by ste mali pochopiť rozdiely a vedieť, ako požiadať o to, ktoré potrebujete.

CESTUJETE DO SPOJENÝCH ŠTÁTOV?


Máte cestovné povolenie ESTA VISA v USA? Ak máte žiadosť ESTA, skontrolujte, či je stále platná!

Víza a ESTA

Pred začatím procesu podávania žiadosti o jedno z povolení na vycestovanie sa uistite, či môžete požiadať o povolenie ESTA alebo či na vycestovanie do Spojených štátov potrebujete vízum. ESTA je bezpochyby najpohodlnejším povolením na vstup do USA, avšak osoby, ktoré nemajú trvalý pobyt v niektorej z krajín programu bezvízového styku, musia získať vízum.

Pamätajte, že vaša žiadosť o vízum alebo ESTA môže byť za mnohých okolností zamietnutá z rôznych príčin, takže sa uistite, že môžete splniť všetky požiadavky.

Ak máte stále pochybnosti o tom, čo budete potrebovať pri príchode do USA alebo aké žiadosti budete potrebovať, odporúčame vám dozvedieť sa viac o ESTA a vízach.

Majte na pamäti, že všetky tieto obmedzenia boli zavedené na vašu ochranu, bezpečnosť ľudí okolo vás a predovšetkým na ochranu práv a slobôd obyvateľov Spojených štátov, takže o potrebe týchto povolení by sa nemalo diskutovať.